Vlatko Čančar začenja šesto sezono v Denverju

Domovská stránka » Vlatko Čančar začenja šesto sezono v Denverju

Vlatko Čančar vstopa v svojo šesto sezono v dresu Denver Nuggets. Ekipa z glavnim zvezdnikom, Nikolo Jokićem, še vedno ohranja jedro šampionskega moštva, vendar pa jim manjka širine na klopi. Po zgodovinski zmagi pred letom dni in osvojitvi Larry O’Brienovega pokala so prejšnjo sezono zaključili v drugem krogu končnice, ko jih je z rezultatom 4:3 izločila Minnesota Timberwolves. Redni del so končali na drugem mestu Zahodne konference z 57 zmagami, ter imeli peti najboljši napad in osmo najboljšo obrambo v ligi.

Trenerski izzivi in spremembe v ekipi

Trener Michael Malone, ki vodi ekipo že deseto sezono, ni bil povsem zadovoljen z zadnjimi odločitvami vodstva kluba, še posebej z odhodom pomembnih igralcev, kot sta Kentavious Caldwell-Pope (KCP) in Bruce Brown. Poleti se je KCP preselil v Orlando, s čimer je Denver izgubil še enega ključnega člana zasedbe iz sezone 2022/23. Ekipa je prav tako izgubila Justina Holidayja in Reggieja Jacksona, vendar so kot nadomestek pripeljali izkušenega Russella Westbrooka ter hrvaškega krilnega centra, Daria Šarića.

Jokić ostaja srce ekipe

Nikola Jokić, ki je bil v zadnjih štirih letih kar trikrat izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela, ostaja vodilna sila moštva. Srbski center je lani dosegal povprečje več kot 26 točk, 12 skokov in 9 podaj na tekmo, ter seveda velja za enega najbolj konstantnih igralcev lige. Kljub Jokićevi odličnosti pa Denver potrebuje zdravega Jamala Murrayja, ki bi moral ponovno ujeti svojo šampionsko formo iz preteklih sezon.

Prihajajoče spremembe in boj za minute

Pričakovano bo mladi Christian Braun, ki je lani povprečno dosegal sedem točk s klopi, prevzel večjo vlogo v začetni postavi. Njegov največji konkurent za mesto bo Julian Strawther, ki velja za dobrega strelca z razdalje, a je imel lansko sezono težave z natančnostjo. Čančar pa bo moral po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe dokazati, da lahko ponovno postane pomemben člen rotacije. Na njegovo mesto na krilnem centru konkurirata Gordon in Šarić, kar pomeni, da se bo moral boriti za priložnosti.

Čančarjeva prihodnost v ekipi

Čančar je poleti podpisal enoletno pogodbo za veteranski minimum v višini 2,43 milijona dolarjev. Po štirih aktivnih sezonah in 60 odigranih tekmah rednega dela je njegova najboljša sezona bila 2022/23, ko je dosegal povprečno pet točk na tekmo. Po poškodbi bo moral potrpežljivo čakati na priložnost in jo izkoristiti, ko pride. Njegova glavna naloga ostaja dobra obramba in zanesljiv met z razdalje, kar je pokazal tudi na pripravah, ko je prispeval po štiri točke na tekmo.

Denver v novo sezono vstopa z nekaj spremembami v ekipi, a z Jokićem, Murrayjem in močnim jedrom so še vedno eden izmed favoritov Zahodne konference.

Če ste ljubitelj košarke in vas zanimajo športne stave v živo, je na voljo širok spekter možnosti za spremljanje košarka uživo prenos in postavljanje stav na najbolj priljubljene ekipe. Na mnogih spletnih platformah za online casino in športne stave v Sloveniji lahko spremljate rezultati košarka v realnem času in izkoristite najnovejše možnosti za stave. Tako lahko stavite na izide tekem, medtem ko spremljate košarka rezultati na zaslonu. Uporaba stave aplikacija omogoča hitro in enostavno stavljanje, tudi ko gre za napete trenutke med tekmami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najboljše stavnice 2024
Betibet

Bonus za prvi depozit

Mr Pacho

Bonus za prvi depozit

GGbet

Bonus za prvi depozit

Spinanga

Bonus za prvi depozit

Cazeus

Bonus za prvi depozit