Matevž Govekar osvojil svojo prvo zmago v svetovni seriji

Domovská stránka » Matevž Govekar osvojil svojo prvo zmago v svetovni seriji

Slovenski kolesar Matevž Govekar, član ekipe Bahrain Victorious, je na dirki po Guangšiju dosegel izjemen uspeh, ko je na zadnji, šesti etapi v sprintu premagal vse tekmece. To je bila njegova četrta zmaga v karieri, hkrati pa prva zmaga na tekmovanju svetovne serije.

Zahtevna šesta etapa z odločilnim sprintom

Razgibana šesta etapa je bila izjemno zahtevna, saj so številni sprinterji odpadli že pred zadnjimi kilometri. Govekar je tudi tokrat pokazal svojo odlično pripravljenost, ko je uspešno prestal vse tri vzpone druge kategorije. V zaključku etape je najprej ujel ubežnike, nato pa je v odločilnem trenutku prehitel Nizozemca Marijna van den Berga (EF Education – EasyPost) in si zagotovil največjo zmago v karieri. Na tretjem mestu je končal njegov moštveni kolega, Avstralec Robert Stannard.

Govekar je bil po zmagi presrečen: “Vedel sem, koga moram spremljati, in sem potrpežljivo čakal na pravi trenutek. Ko sem šel iz zavetrja 150 metrov pred ciljem, je vse potekalo odlično. Vesel sem, da je celotna ekipa delovala tako usklajeno.”

Govekarjev cilj je bil etapna zmaga

Pred začetkom dirke si je Govekar zadal cilj, da osvoji etapno zmago, kar je na koncu tudi uspelo. “Od začetka sem čutil, da lahko uspem. Letos sem že zmagal, vendar nikoli na nivoju svetovne serije,” je povedal po etapi.

Belgijec Lennert van Eetvelt osvojil skupno zmago

Skupni zmagovalec dirke po Guangšiju je postal Belgijec Lennert van Eetvelt (Lotto Dstny), ki je za pet sekund premagal Britanca Oscarja Onleyja (dsm-firmenich PostNL). Tretje mesto je pripadlo Francozi Alexu Baudinu (Decathlon AG2R La Mondiale Team), ki je zaostal za 15 sekund.

Izjemna sezona za slovenske kolesarje

Za 24-letnega Govekarja je to najboljša sezona v karieri, saj je dosegel kar tri zmage. Poleg uspeha na Kitajskem je zmagal tudi na drugi etapi dirke po Antaliji in na šesti etapi dirke po Veliki Britaniji. Pred tem je imel v svoji karieri le eno profesionalno zmago iz leta 2022, ko je slavil na dirki po Burgosu.

Slovenski kolesarji so letos zbrali skupno že 38 zmag, kar je dve več kot lani. Tadej Pogačar je prispeval kar 25 zmag, medtem ko je Primož Roglič z osmimi zmagami ponovno osvojil dirko po Španiji.

Če vas navdušujejo kolesarski uspehi, kot je nedavna zmaga Matevža Govekarja, potem lahko svojo strast do športa dodatno popestrite s športnimi stavami Slovenija. Mnoge stavne platforme ponujajo tudi kolesarske stave, kjer lahko prek stave aplikacije v živo spremljate in stavite na kolesarske dirke ter druge športne dogodke. To je odličen način, da podprete svoje najljubše kolesarje in hkrati preizkusite svojo srečo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najboljše stavnice 2024
Betibet

Bonus za prvi depozit

Mr Pacho

Bonus za prvi depozit

GGbet

Bonus za prvi depozit

Spinanga

Bonus za prvi depozit

Cazeus

Bonus za prvi depozit