Incident na VN Avstralije v MotoGP: Trčenje med Vinalesom in Bezzecchijem

Domovská stránka » Incident na VN Avstralije v MotoGP: Trčenje med Vinalesom in Bezzecchijem

Sprint dirka razreda MotoGP na znameniti stezi Phillip Island, ki predstavlja VN Avstralije, je bila zaznamovana z nevarnim trkom med Špancem Maverickom Vinalesom in Italijanom Marcom Bezzecchijem. Tri kroge pred koncem dirke je Bezzecchi pri zaviranju naredil napako, kar je privedlo do trka z Vinalesom. Oba dirkača sta padla, pri čemer so Italijana morali s steze odnesti na nosilih. K sreči pa prve informacije iz bolnišnice v Melbournu kažejo, da poškodbe niso resnejše, čeprav bi se incident lahko končal veliko bolj tragično.

Napeta borba za peto mesto se je končala s trkom

Le dva kroga pred koncem sprint dirke sta se Bezzecchi in Vinales borila za peto mesto. Italijan je prehitel Vinalesa, a se nato zaletel v zadnji del Špančevega motocikla, kar je povzročilo grdo nesrečo. Bezzecchi je padel na tla in s seboj v pesek potegnil tudi Vinalesa, dirkača Aprilie. Vsem prisotnim je zastal dih, ko so oba dirkača hitro oskrbeli reševalci.Bezzecchi v bolnišnici, poškodbe niso resne

Po hitrem posredovanju so Italijana na nosilih odnesli s steze in ga prepeljali v bolnišnico v Melbournu. Kljub prvotnim skrbem prve informacije kažejo, da Bezzecchi ni utrpel hujših poškodb. Dogodek pa je opozoril na nevarnosti, s katerimi se dirkači MotoGP soočajo pri visokih hitrostih.

VN Avstralije: Klasična dirka sledi v nedeljo

Glavna dirka za VN Avstralije bo na sporedu v nedeljo ob 5. uri po slovenskem času. Prenos si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, kjer bo napeta tekma zagotovo pritegnila veliko pozornosti po dramatičnih dogodkih na sprint dirki.

Če ste ljubitelj hitrosti in adrenalina, MotoGP je zagotovo tekmovanje, ki vas ne bo pustilo ravnodušne. Z novo sezono MotoGP 2024 in vznemirljivim MotoGP calendar 2024, so MotoGP standings in MotoGP results ključni za spremljanje napredka vaših najljubših dirkačev. Čeprav so dogodki, kot je zadnja nesreča na VN Avstralije, del tveganja v tem športu, navdušenci pogosto združujejo svojo strast do dirk s stavami na športne stave Slovenija. Poleg tega postajajo vse bolj priljubljene Bitcoin stave, ki omogočajo hitro in varno stavljenje na najrazličnejše dirke in športe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najboljše stavnice 2024
Betibet

Bonus za prvi depozit

Mr Pacho

Bonus za prvi depozit

GGbet

Bonus za prvi depozit

Spinanga

Bonus za prvi depozit

Cazeus

Bonus za prvi depozit